DAF, gizliliğinize saygı duyar. Tanımlama bilgilerini web sitesi işlevselliği, web sitemizle ilgili deneyiminizi geliştirme, sosyal medyayla entegrasyon kurma ve web sitemiz içinde ve dışında pazarlama faaliyetlerini hedeflemeye yardımcı olma gibi çeşitli amaçlar için kullanırız. Web sitemizi ziyaretinize devam ederek tanımlama bilgilerinin kullanımına izin vermiş olursunuz. Ancak tanımlama bilgileri tercihlerinizi özelleştirmek isterseniz aşağıdaki "Ayarları değiştir" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen Tanımlama Bilgisi Bildirimimizi ziyaret edin.
 
Download
  • 14 Temmuz 2023 Cuma
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF LF Electric, EV Rally 2023'ü başarıyla tamamladı

DAF-Cenex ekibi, yaklaşık 2000 kilometrelik elektrikli yolculuğu tamamladı

Uzun rotalar. Daha kısa mesafeler. Kentsel alanlar. Otoyollar ve engebeli araziler. DAF LF Electric, İngiltere ve İrlanda'da gerçekleştirilen yaklaşık 2000 kilometrelik EV Rally 2023'te, operasyonel mükemmelliğini ve güvenilirliğini bir kez daha kanıtladı. DAF Trucks, sürdürülebilir taşımacılık araştırmalarına yönelik çalışmalar yapan İngiltere merkezli bir teknoloji kuruluşu olan Cenex ile birlikte, bu 5 günlük yolculuğu başarıyla tamamladı.

 
1-DAF-LF-Electric-successfully-completes-EV-Rally-2023
DAF LF Electric, yaklaşık 2000 kilometreyi elektrikli olarak kat edip EV Rally 2023'ü tamamladı.
 

EV Rally, Galler'in başkenti olan Cardiff'te başladı. İlk durak Londra'ydı, ardından Edinburgh (İskoçya) ve Belfast'tan (Kuzey İrlanda) geçildi. Bitiş çizgisi ise İrlanda'nın başkenti Dublin'deydi. 

Etkinlik, tamamen elektrikli araçların (EV'ler) ve temiz enerji projelerinin özelliklerini göstermek üzere tasarlanmıştı. Ralli organizasyonu, tek bir şarjla 280 kilometreye kadar menzile sahip DAF LF, XD ve XF Elektrik gibi kamyonlar da dahil olmak üzere daha büyük elektrikli araçlara hizmet sunabilecek kamuya açık şarj alt yapısının önemini de vurgulamayı amaçlıyordu.

20 DAF LF Electric kamyon
DAF-Cenex ekibinin 19 tonluk LF Elektrik modelinin başarısı, İngiltere hükümetinin gerçekleştirdiği günlük kullanımda EV'lerin verimliliğine ilişkin 18 aylık bir bilgi araştırma çalışması olan Battery Electric Truck Trial (BETT) ile bir kez daha kanıtlandı. BETT, şu anda hizmette olan 20 DAF LF elektrikli araçtan oluşmaktadır.

"Şarj altyapısını geliştirin"
DAF Trucks UK EV ve Sürdürülebilirlik Müdürü Adam Bennett, şu açıklamada bulundu: "Bu etkinlik, LF Electric kamyonumuzun olağanüstü kapasitesini kanıtlıyor. DAF, sıfır emisyonlu taşımacılığa hazır. Etkinlik ayrıca Avrupa'da büyük araçlara yönelik özel altyapı ihtiyacını da vurguladı. Mevcut araç şarj noktalarına yapılan küçük uyarlamalar, kamyonların erişimini iyileştirmek için etkili bir ilk adım olacak. Sadece kamyonlar için özel bir altyapı kurulursa EV'lerin operatörler tarafından benimsenmesi konusunda istenen etki oluşabilir. Kamyonlarımızın hazır olduğunu gösterdik. Artık Avrupa'daki yetkililerin şarj altyapısını geliştirme zamanı geldi."

DAF LF Electric hakkında
DAF LF Electric, 282 kWh (252 kWh efektif) kobalt ve magnezyum içermeyen lityum demir fosfat (LFP) akü ile çalışan 260 kW (370 kW maksimum kapasite) elektrik motoruna sahiptir. Bu, LF Electric'e 280 kilometreye kadar bir menzil sağlar ve bu menzil, genellikle şehir içi dağıtımda kullanılan günlük rotalarda hizmet sağlamak için fazlasıyla yeterlidir.



 
 
 

Basın İletişim Bilgileri

Gazeteci misiniz? Şirketimiz, ürünlerimiz, servislerimiz veya başka bir konuda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Rutger Kerstiens
Kurumsal İletişim Departmanı

T: +31 (0)40 214 4191
E: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
 
Rutger Kerstiens