DAF, gizliliğinize saygı duyar. Tanımlama bilgilerini web sitesi işlevselliği, web sitemizle ilgili deneyiminizi geliştirme, sosyal medyayla entegrasyon kurma ve web sitemiz içinde ve dışında pazarlama faaliyetlerini hedeflemeye yardımcı olma gibi çeşitli amaçlar için kullanırız. Web sitemizi ziyaretinize devam ederek tanımlama bilgilerinin kullanımına izin vermiş olursunuz. Ancak tanımlama bilgileri tercihlerinizi özelleştirmek isterseniz aşağıdaki "Ayarları değiştir" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen Tanımlama Bilgisi Bildirimimizi ziyaret edin.
 
Download
  • 6 Eylül 2023 Çarşamba
  • Columbus, Indiana
  • PACCAR inc.
 

Cummins, Daimler Truck ve PACCAR'dan Accelera, Amerika Birleşik Devletleri'nde Akü Hücresi Üretimini İlerletmek İçin Ortak Bir Girişim Oluşturdu

Accelera by Cummins, Cummins Inc.'in sıfır emisyonlu iş birimi [NYSE: CMI], Daimler Trucks &; Buses US Holding LLC (bir Daimler Truck Group Şirketi; DAX: DTR0CK; "Daimler Truck") ve PACCAR [NASDAQ: PCAR], Amerika Birleşik Devletleri'ndeki batarya hücresi üretimini ve batarya tedarik zincirini hızlandırmak ve yerelleştirmek için ortaklık kuruyor. Planlanan ortak girişim, elektrikli ticari araçlar ve endüstriyel uygulamalar için batarya hücreleri üreterek, büyüyen temiz teknoloji sektöründe oldukça talep edilen ABD imalat işleri yaratacak. 21 gigawatt saatlik (GWh) kapasiteli fabrika için toplam yatırımın 2-3 milyar dolar aralığında olması bekleniyor.

 
DAF-Trucks-Joint-Venture-Press-Release
 

Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR, başlangıçta ticari elektrikli kamyonlar için lityum-demir-fosfat (LFP) batarya teknolojisi ailesine odaklanacak olan ortak girişimin% 30'una sahip olacak ve ortaklaşa kontrol edecek. Ortak girişim tarafından üretilen LFP pil hücreleri, diğer pil kimyalarına kıyasla nikel ve kobalt ham maddelerine ihtiyaç duymadan daha düşük maliyet, daha uzun ömür ve artırılmış güvenlik gibi çeşitli avantajlar sunabilecek. Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR, bu on yıl boyunca batarya teknolojisine olan talebin artmasını bekliyor ve ABD'deki müşteriler, son teknolojiye sahip özel bir akü hücresi fabrikasından yararlanabilecek. EVE Energy [SZSE:310004], %10 sahiplikle ortak girişimde teknoloji ortağı olarak görev yapacak ve sektör lideri pil hücresi tasarımı ve üretim bilgi birikimine katkıda bulunacak. EVE Energy, araç endüstrisi için LFP pil hücrelerinin üretiminde küresel bir liderdir ve Shenzhen borsasında halka açık olarak işlem görmektedir.

Bu stratejik ortak girişim, sahiplerinin uygun maliyetli ve farklılaştırılmış pil hücresi teknolojisine erişim için gerekli ölçeği oluşturmasına olanak tanıyor ve sonuçta Kuzey Amerika'daki ticari araç müşterileri için değer yaratıyor. "Tüm paydaşlarımız ve gezegenimiz için en iyi şekilde karbondan arındırma sorumluluğumuz var. Bu, kilit ortaklarla yakın çalışmayı gerektirir. Bugünkü duyuru bu eylemi yansıtıyor. Sadece müşterilerimiz için önemli bir teknoloji çözümü geliştirmekle kalmıyoruz, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki enerji geçişini hızlandırıyoruz "diyor Cummins Başkanı ve CEO'su Jennifer Rumsey.

İcra Kurulu Başkanı Preston Feight, "Vizyonumuz, müşterilerimizin operasyonlarını geliştirmek ve operasyonel ve çevresel hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için en yüksek kalitede, yerel olarak üretilen pil teknolojisidir" dedi.

Daimler Truck CEO'su Martin Daum, "Daimler Truck için ortaklıklar ve maliyetlere ve akıllı sermaye tahsisine sıkı bir şekilde odaklanmak, sürdürülebilir ulaşıma giden yolda başarılı olmanın temel kaldıraçlarıdır. Planlanan bu ortak girişim, Daimler Truck'ın ötesinde ölçek ekonomileri sağlıyor. Bu, doğru maliyetle doğru pil hücresi teknolojisine erişimi sağlayan, pil sanayileştirme stratejimizin önemli bir yapboz parçasıdır."

Accelera by Cummins, Daimler Truck and PACCAR, ticari araç sektörünün sıfır emisyonlu teknolojilere geçişine öncülük ediyor. Ortaklar, Paris İklim Anlaşması'na uygun olarak karbon emisyonlarını azaltmaya kararlıdır.

İşlem, alışılagelmiş kapanış koşullarına ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Yabancı Yatırım Komitesi'ne (CFIUS) gönüllü bir bildirim sunulması da dahil olmak üzere geçerli birleşme kontrolü/düzenleyici onayların alınmasına tabidir.

 

 

 

Cummins Media Contact:
Jon Mills
T. 
+1-317-658-4540
E. 
jon.mills@cummins.com

Daimler Truck Media Contacts:
Jörg Howe
T. 
+49 160 8698000
E. 
joerg.howe@daimlertruck.com

Paul Mandaiker
T. 
+49 176 30999267
E. 
paul.mandaiker@daimlertruck.com

Anja Weinert
T. 
+1-669-600-1478
E. 
anja.weinert@daimlertruck.com

PACCAR Media Contacts:
Ken Hastings
T. 
+1-425-468-7530
E. 
ken.hastings@paccar.com

Rutger Kerstiens 
T. 
+31 (0)40 214 2874
E. 
rutger.kerstiens@daftrucks.com