DAF, gizliliğinize saygı duyar. Tanımlama bilgilerini web sitesi işlevselliği, web sitemizle ilgili deneyiminizi geliştirme, sosyal medyayla entegrasyon kurma ve web sitemiz içinde ve dışında pazarlama faaliyetlerini hedeflemeye yardımcı olma gibi çeşitli amaçlar için kullanırız. Web sitemizi ziyaretinize devam ederek tanımlama bilgilerinin kullanımına izin vermiş olursunuz. Ancak tanımlama bilgileri tercihlerinizi özelleştirmek isterseniz aşağıdaki "Ayarları değiştir" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen Tanımlama Bilgisi Bildirimimizi ziyaret edin.
 
Download
  • 5 Şubat 2024 Pazartesi
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks, 2023'te güçlü bir performans sergiliyor

Beş ülkede rekor üretim ve pazar liderliği

2023'te DAF Trucks, mükemmel performanslara imza attı. Hollandalı kamyon üreticisi, 69.800 ünite üreterek tüm zamanların en yüksek üretim seviyesine ulaştı ve en az beş Avrupa ülkesinde pazar lideriydi.

 
DAF Trucks in 2023
DAF Trucks, 2023 yılında 69.800 kamyonluk rekor üretimiyle ve beş Avrupa ülkesinde pazar liderliğiyle güçlü bir performans sergiledi.
 

2023 yılında DAF, Eindhoven'daki son teknoloji ürünü 5000 m2 Elektrikli Kamyon Montaj tesisini açarak tamamen elektrikli kamyon üretimine hazırlandı. Bu dönüm noktasına kısa bir süre sonra piyasaya sürülen çok dingilli XD ve XF kamyonların yanı sıra çok çeşitli Construction araçları da eklendi.
Yeni Nesil ürün grubu, (sıfır emisyonlu) şehir içi dağıtım için XB ve XB Electric modelleriyle tamamlandı. Yeni Nesil ürün grubunun başarısı, 50.000'inci Yeni Nesil kamyonun üretimine yansıdı.

Ödüller
Yeni DAF XF 450, sınıfının en iyi yakıt verimliliği ve düşük CO2 emisyonu ile öne çıkarak üç Alman çoklu marka karşılaştırma testini kazanmıştır. Sonuç olarak XF, "Green Truck 2023" seçilmiş ve "European Transport Award for Sustainability" adlı ödülü kazanmıştır. Ayrıca XF 450, European Truck Challenge'da kazandığı zaferle birlikte dizel ve AdBlue tüketiminin yanı sıra konfor açısından da rakiplerinden daha iyi performans göstermiştir.

69.800 kamyonluk rekor üretim
DAF Eindhoven ve Leyland tesislerinde geçen yıl toplamda 69.800'den fazla araç üreterek yeni bir üretim rekoru kırdı. 2023 yılında 57.900 orta ve ağır hizmet tipi CF, XD, XF, XG ve XG+ kamyon (2022'de 56.100) ve 11.900 LF ve XB dağıtım kamyonu (2022'ye benzer) üretim hattından çıktı.

Beş Avrupa ülkesinde pazar lideri
DAF,  Birleşik Krallık (%28,8), Hollanda (%31,2), Belçika (%20,2), Macaristan (%23,1) ve Bulgaristan'da (%22,2) ağır hizmet pazarındaki liderliğini sürdürdü. Ayrıca DAF, Almanya'da lider ithalat markasıydı. Hollandalı üretici, tüm Avrupa'da yaklaşık 343.000 ünitelik üretimiyle %15,6'lık rekor pazar payı elde etti.

Orta hizmet segmentinde DAF, %9,1'lik bir pazar payı elde etti ve Birleşik Krallık'taki (%36,6) pazar liderliğini sürdürdü.

Avrupa dışındaki satışlar
DAF geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği dışında 7500'den fazla kamyon satışı gerçekleştirdi ve Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Afrika'da yeni bir teslimat rekoru kırdı. Kolombiya'da DAF, motor üzeri kabin segmentinde pazar lideri oldu.

2023'te DAF Trucks Türkiye

2023’te Türkiye pazarında yaklaşık 1000 adet araç satışıyla büyük başarı elde eden DAF Trucks Türkiye pazarda önemli bir yer edindi. Son iki yıldır artan satış rakamlarını 2024’te de devam ettirmek istediğini söyleyen DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Atila Kaya 2024’te Türkiye pazarında özellikle DAF kamyon satışlarına ağırlık vereceklerini belirtti.

DAF Components
DAF Components, dünya çapında lider otobüs, şehirler arası otobüs ve özel araç üreticilerine 1850'den fazla PACCAR motoru teslim etti. Brüksel'deki uluslararası Busworld fuarında, otobüs ve şehirler arası otobüsler için yeni PACCAR MX-11 ve MX-13 motorların lansmanı gerçekleştirildi. Yeni tahrik hatları, yakıt verimliliği alanında ve düşük devirlerdeki yüksek torklar sayesinde yolcu konforunda yeni standartlar belirledi.

Mükemmel hizmet
DAF'ın mükemmel müşteri hizmetleri çok çeşitli ürün ve servislerle desteklenir. PACCAR Parts Europe; Avrupa, Asya, Güney Amerika ve Afrika'da 27 adet gibi rekor sayıda yeni TRP mağazası açtı. Ayrıca DAF; Almanya, İsviçre ve Fransa'nın Doğu bölgesindeki DAF bayilerine ve müşterilerine sektör lideri parça tedariki için yeni bir çevre dostu PACCAR Parts Dağıtım Merkezi'nin inşasına başladı. DAF Trucks ayrıca 2023 yılında 250.000 DAF MultiSupport Onarım ve Bakım servis sözleşmesi kilometre taşına ulaştı. Yıl sonuna kadar, Avrupa'da sabit parça fiyatları ve tek faturalandırma sunan Avrupa PACCAR Parts Fleet Services programından 1200'den fazla nakliye filosu yararlandı.

2024'te DAF
DAF Trucks N.V. Başkanı Harald Seidel, "2024 yılında 16+ ton pazarındaki Avrupa kamyon sektörü kayıtlarının 260.000-300.000 kamyon aralığında olacağı tahmin ediliyor. Sektör lideri kamyonlarımız, birinci sınıf servislerimiz, harika çalışanlarımız ve profesyonel bayilerimiz sayesinde başarı yolundaki bir sonraki adımımıza hazırız," şeklinde açıkladı.

 
 

Basın İletişim Bilgileri

Gazeteci misiniz? Şirketimiz, ürünlerimiz, servislerimiz veya başka bir konuda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Rutger Kerstiens
Kurumsal İletişim Departmanı

T: +31 (0)40 214 4191
E: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens