DAF, gizliliğinize saygı duyar. Tanımlama bilgilerini web sitesi işlevselliği, web sitemizle ilgili deneyiminizi geliştirme, sosyal medyayla entegrasyon kurma ve web sitemiz içinde ve dışında pazarlama faaliyetlerini hedeflemeye yardımcı olma gibi çeşitli amaçlar için kullanırız. Web sitemizi ziyaretinize devam ederek tanımlama bilgilerinin kullanımına izin vermiş olursunuz. Ancak tanımlama bilgileri tercihlerinizi özelleştirmek isterseniz aşağıdaki "Ayarları değiştir" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen Tanımlama Bilgisi Bildirimimizi ziyaret edin.
PACCAR-Parts-installs-first-power-supply-system-at-DAF-dealer

PACCAR Parts, DAF bayisine ilk güç kaynağı sistemini kuruyor

Mikro elektrik şebekesi ile yenilikçi ve sürdürülebilir çözüm

 
Download
  • 28 Şubat 2024 Çarşamba
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

PACCAR Parts Europe; Hollanda'nın Barendrecht şehrindeki DAF Elektrikli Kamyon Merkezi BEST Trucks'ta sahada güç kaynağı sistemini başarıyla uygulamıştır. "Mikro şebeke" adı verilen bu sistem; çatıya monte edilmiş 750 adet güneş paneli, bir enerji depolama sistemi ve gelişmiş enerji kontrol sistemlerinden oluşur. Mikro şebeke, atölyeden çıkan kamyonları son derece hızlı bir şekilde şarj edebilir ve ayrıca halka açık süper hızlı şarj cihazına güç sağlar.

 

BEST Trucks'a uygun olacak şekilde özel olarak tasarlanmış PACCAR Parts Europe projesi, 480 kWh akü depolama kapasitesine sahip bir adet Enerji Depolama Sistemi (ESS), bir adet Enerji Yönetim Sistemi (EMS) ve maksimum 360 kW çıkışa sahip üç adet süper hızlı şarj cihazı çıkışının kurulumuyla başladı. Bunların hepsi çatıdaki mevcut 750 güneş paneline ve aynı zamanda elektrik şebekesine bağlanmıştır.
Atölyeye kurulan iki şarj cihazı, elektrikli kamyonları bir saat içerisinde şarj etmek için kullanılabilir. Üçüncü bir hızlı şarj etme noktası halka açık olarak erişilebilir durumdadır. "Mikro şebeke" çözümü, BEST Trucks'ın sahibi Ronald Janssen'in şu sözleriyle dile getirdiği isteklerinin tam karşılığı: "Elektrikli araçlar kapasitelerinin en az %80'ine kadar şarj olmuş bir şekilde atölyemizden ayrılmalıdır, bu sayede servis işlemlerinden sonra hemen yola çıkabilirler."

Elektrik yönetimi

Güvenilir güç kullanılabilirliği, ESS'nin birçok avantajından biridir. "Artan enerji talebi nedeniyle, enerji kaynaklarını güvence altına almak baskı altında olan bir konudur. Atölyenin ışıklarını açık tutmak ya da müşterilerinizin elektrikli araçlarını son derece hızlı şarj etmek arasında seçim yapmak istemezsiniz," diye ekliyor Ronald Janssen. "Bu mikro şebeke, sürekli ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı sağlarken, hızlı şarj etmeyi de kolaylaştırır. Olumsuz hava koşullarında veya şebeke elektriğinin yetersiz olduğu dönemlerde bile çalışmaya devam eder. Enerji depolamaya her zaman güvenebileceğimizi bilmek güzel."

Akıllı izleme ve alışveriş

Enerji Yönetim Sistemi, beklenen gün ışığı saatinden enerji kullanımına ve elektrik şebekesi talebinin üst sınırına kadar tüm ilgili verileri toplar ve sistemi en yüksek verimlilik ve en düşük enerji maliyetleri için düzenler. Dahası, BEST Trucks enerji alışverişi yapabilir, tarifeler düşük olduğunda enerjiyi yerel olarak depolayabilir ya da güneş enerjisi fazlası olduğunda, bu fazla enerjiyi kullanabilir ya da tarifeler zirve yapmışken talepler de üst sınıra ulaşmışsa kullanıma sunabilir.

Daha çevreci bir gelecek

PACCAR Parts Europe İnovasyon ve Stratejik Programlar Müdürü Rob van Erp: "Daha fazla bayi, bu sahada güç kaynağı sistemine ilgi gösteriyor. Bu, müşterilere birinci sınıf hizmet sunmak ve daha çevreci bir gelecek için enerji geçişini kolaylaştırmakla ilgilidir."

 

 
 
 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

Rutger Kerstiens