DAF, gizliliğinize saygı duyar. Tanımlama bilgilerini web sitesi işlevselliği, web sitemizle ilgili deneyiminizi geliştirme, sosyal medyayla entegrasyon kurma ve web sitemiz içinde ve dışında pazarlama faaliyetlerini hedeflemeye yardımcı olma gibi çeşitli amaçlar için kullanırız. Web sitemizi ziyaretinize devam ederek tanımlama bilgilerinin kullanımına izin vermiş olursunuz. Ancak tanımlama bilgileri tercihlerinizi özelleştirmek isterseniz aşağıdaki "Ayarları değiştir" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen Tanımlama Bilgisi Bildirimimizi ziyaret edin.
 
Download
  • 3 Mayıs 2022 Salı
  • Eindhoven
 

Hollanda'daki ilk DAF 6x2 CF Electric arka yükleyici, Renewi tarafından hizmete sunuldu

Atıklardan ürün elden eden uluslararası Renewi şirketi, filosu için sürdürülebilirliği artırma yolunda önemli bir adım atıyor. 11 Nisan Pazartesi günü tamamen elektrikli bir çöp toplama aracı hizmete alındı: Geesink arka yükleyici sistemli DAF 6x2 CF Electric - Hollanda'daki çöp toplama uygulamaları için arka yükleyicili ilk DAF FAN CF Electric. DAF Trucks N.V. Filo Satış Müdürü Lucas Willems, Renewi Nederland Genel Müdürü Marc den Hartog'a kamyonu teslim etti.

 
DAF-CF-Electric-Geesink-Renewi-EV-01
Geesink arka yükleyicili ilk DAF FAN CF Electric'in Renewi Vlaardingen'e teslimi. Soldan sağa: Lucas Willems (DAF Nederland), Marc den Hartog (Renewi), Robert Jooren (Renewi), Wendy van den Bos (Renewi Vlaardingen) ve André Komen (GeesinkNorba).
 

Den Hartog'a göre, "DAF CF lojistik operasyonumuza uyum sağlıyor. Toplama sürecimiz zaten çok fazla sürüş gerektiriyor, bu yüzden de kamyonun elektrikli versiyonuyla çok ilgileniyoruz. Bu, filomuzun sürdürülebilirliğini artırma yolunda önemli bir adımdır ve ayrıca müşterilerimizin sürdürülebilir hizmet isteklerini yerine getirmemize olanak tanır. Giderek daha fazla belediye, elektrikli araçların toplama işlemleri için kullanılmasını talep ediyor. Çünkü bu talep, CO2 nötr çözümünü elde etmenin bir yolunu sunuyor. Gelecekte daha fazla elektrikli araç kullanmayı bekliyoruz."

Renewi, CF Electric'i Rotterdam bölgesinde hizmete sokuyor. 200 km'lik ortalama sürüş menzili, kentsel alanlarda atık toplama için fazlasıyla yeterlidir. Arka arkaya kısa mesafeli toplama noktaları, düşük hız ve frenleme sırasında rejenerasyonla akü grubunun kapasitesinden mükemmel şekilde yararlanılır. Renewi, sabit şarj etme noktalarında şarj ediyor ve şarj aralıkları şirketin operasyonları için planlama sürecine tamamen entegredir. Akünün 250 kilovat güce sahip bir şarj istasyonunda şarj edilmesi 75 dakika sürer.

Kısa dingil mesafesi, arka yükleyici için özel olarak değiştirilmiştir

DAF FAN CF Electric, arka yükleyici üstyapısı için değiştirilmiş kısa bir dingil mesafesine sahiptir. DAF CF Electric'te, geçen yıldan bu yana 350 kWh kapasiteli daha güçlü bir akü grubu kullanıldı. Ayrıca bu akü grubu, önceki nesle göre önemli ölçüde daha hafiftir. Ağırlık bakımından 700 kg'lık etkileyici bir azalmayla, atık toplama için DAF CF Electric'in (GVW 28 ton) net yük kapasitesi şu anda 10.000 kg oldu.
Lucas Willems: "Tedarikçi GeesinkNorba, arka yükleyiciyi ve sıkıştırıcı sistemini tahrik etmek için enerji açısından çok verimli Lityum İyon Power Pro E-PTO'yu kullanır. Bu PTO'nun yalnızca 1000 kg atık başına 1,5 kWh'ye ihtiyacı var ve bu da harika".

Atık akışlarını ham maddelere ve enerjiye yönlendirir

Ekolojik ayak izini azaltmak, Renewi'nin en önemli önceliğidir ve şirket, çeşitli şehir merkezlerinde belirlenen çevresel bölgeler için filosunu hazırlıyor. Sürdürülebilirlik, geri dönüşüm şirketinin ana değerlerinden biridir ve kuruluşun yaptığı her şeyin temelini oluşturur. İşlenen atıkların %89'u ham madde veya enerji olarak ikinci bir kullanım ömrüne sahip olup tek başına önemli miktarda CO2 tasarrufu sağlar. Renewi her yıl 14 milyon ton atığı işliyor. Şirketin Benelüks devletlerinde 165'ten fazla tesisten oluşan büyük bir ağı var ve altı ülkede faaliyet göstermektedir.

 
 
 

Basın İletişim Bilgileri

Gazeteci misiniz? Şirketimiz, ürünlerimiz, servislerimiz veya başka bir konuda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Rutger Kerstiens
Kurumsal İletişim Departmanı

T: +31 (0)40 214 4191
E: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
 

 

DAF CF Electric hakkında ayrıntılı bilgiler