Download
  • 12 Temmuz 2022 Salı
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF CF Electric, Avrupa'nın en zorlu dağ geçidini fethediyor

Grossglockner Yüksek Alp Yolu'nda ilk tamamen elektrikli kamyon

26 tonluk GVW'ye sahip bir DAF CF Electric, Avusturya'nın en yüksek dağ geçidini (36 keskin virajlı ve %12 eğimli 48 kilometrelik Grossglockner Yüksek Alp Yolu) geçen ilk tamamen elektrikli kamyon oldu. Başarı, sıfır emisyonlu sürüşün dağlık alanlarda da mükemmel bir şekilde mümkün olduğunu kanıtlıyor.

 
01-DAF-CF-Electric-bedwingt-de-bergpas-van-Europa
 

DAF CF Electric 2018 yılından beri piyasada bulunmaktadır ve 4x2 çekici ünitesi ve 6x2 kamyon olarak mevcuttur. Üçüncü nesli şu anda yollarda olan tamamen elektrikli araç; Hollanda, Almanya, Belçika, Birleşik Krallık ve Macaristan'ın yanı sıra süpermarket dağıtımı, çöp toplama ve konteyner taşımacılığı gibi çeşitli uygulamalar için zaten kullanılmaktadır. Akıllı planlama ve ara şarj sayesinde müşteriler, CF Electric ile günde 500 km'ye kadar sürüş yapabilir.

Dağlık alanlarda kullanılabildiğinin kanıtı

Ancak bazı taşıma operatörlerinin dağlık alanlarda elektrikli araçların kullanımıyla ilgili şüpheleri var gibi görünüyor. Avusturyalı resmi DAF bayisi Tschann, DAF Trucks'tan yardım alarak bu şüpheciliğe son vermenin tam zamanı olduğuna karar verdi. Tschann direktörü Enrico Simma, "CF Electric'in kalitesini ve kullanılabilirliğini Avrupa'nın en zorlu ve en güzel dağ yollarından başka nerede kanıtlayabilirsiniz?" dedi.

Keskin dönüşler ve dik yokuşlar: Nihai test

26 ton GVW'ye sahip CF Electric, Salzburg'dan yol alarak otoyollar ve il yolları üzerinden Grossglockner Yüksek Alp Yolu eteklerine doğru yol aldı. Rota buradan muhteşem bir dağ geçidi ve dönemeçlerin bitiş çizgisi olan Kaiser-Franz-Josefs-Höhe'ye çevrildi. Simma sözlerine şöyle devam etti: "Yol boyunca ilerlerken karşılaştığımız manzara her ne kadar nefes kesici olsa da 36 keskin virajlı ve %12 dik eğimli 48 kilometrelik rota zorluk teşkil ediyordu. Bu tüm araçlar için nihai bir test. CF Electric, bu testi üstün başarıyla geçti. Bu sonuç, iyi bir şarj altyapısı olduğu sürece CF Electric'in her rotada kullanılabileceğinin kanıtıdır!"

 

 
 
 

Basın İletişim Bilgileri

Gazeteci misiniz? Şirketimiz, ürünlerimiz, servislerimiz veya başka bir konuda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Rutger Kerstiens
Kurumsal İletişim Departmanı

T: +31 (0)40 214 4191
E: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens