Download
  • 9 Eylül 2022 Cuma
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF, tamamen elektrikli LF Electric'in teslimatını başlatıyor

Nabuurs, AB InBev konaklama tesislerine tedarik için LF Electric'i kullanacak

DAF Trucks, kentsel alanlarda kullanım amacıyla sıfır emisyonlu LF Electric dağıtım kamyonunun teslim işlemine başladı. İlk DAF LF Electric, Hollandalı lojistik hizmet sağlayıcısı Nabuurs tarafından satın alınacak. Şirket, kamyonu Groningen'de bulunan AB InBev bira üretim şirketinin konaklama tesislerine tedarik yapmak için kullanılacak.

 
DAF-starts-delivery-of-fully-electric-LF-Electric-01
DAF Trucks, sıfır emisyonlu LF Electric dağıtım kamyonunun teslim işlemine başladı. İlk kamyon, AB InBev bira üretim şirketinin müşterilerine tedarik için lojistik hizmet sağlayıcısı Nabuurs tarafından kullanılacak.
 

2018 yılında DAF, CF Electric ile tamamen elektrikli bir kamyonu piyasaya sunan ilk Avrupalı kamyon üreticisi oldu. CF Electric, tamamen elektrikli olarak çalıştığında 200 kilometre civarında yol katedebiliyor. Verimli planlama ve akıllı akü şarjı, müşterilerin kamyonlarının günde 500 kilometreye kadar tam elektrikli bir şekilde yol katetmesini sağlar.

Dağıtım taşımacılığı için LF Electric
CF Electric, süpermarketlerin ve çöp toplama hizmetlerinin bölgesel tedariklerine odaklı bir kamyonken LF Electric, kompakt boyutları sayesinde daha hafif dağıtım görevleri için daha uygundur. LF Electric, 11.700 kilogramlık yük kapasitesine sahip 19 tonluk kamyon (5,30 veya 5,85 metre dingil mesafeli) olarak mevcuttur.

Günde bir kez şarj
Sıfır emisyonlu kamyon, 282 kWh (252 kWh efektif) kobalt ve magnezyum içermeyen lityum demir fosfat (LFP) akü ile çalışan 260 kW (370 kW maksimum kapasite) elektrik motoruna sahiptir. Bu, LF Electric'e 280 kilometreye kadar bir menzil sağlar ve bu menzil, genellikle şehir içi dağıtımda kullanılan günlük rotalarda hizmet sağlamak için fazlasıyla yeterlidir.

Yavaş ve hızlı şarj
Yeni DAF LF Electric'in ayırt edici bir özelliği Birleşik Şarj Sistemidir. Yavaş şarj ile (400 V AC, 22 kW, 3 fazlı) akü 6,5 saatte %20'den %80'e kadar şarj edilebilir. Tam şarj (%0 - %100) 12 saat alır. Hızlı şarj (650 V DC, 150 kW) da mümkündür. Hızlı şarjda akü %20'den %80'e sadece 60 dakika içinde veya sıfırdan tam doluluğa 2 saatte şarj edilebilir.

Nabuurs
Mağazalara, süpermarketlere ve konaklama sektörlerine tedarik alanında uzmanlaşan Nabuurs şirketi 1962 yılında kurulmuştur. Merkezi Hollanda'nın Haps kentinde bulunan Nabuurs, ülke genelinde entegre lojistik çözümleri sunan 20 şubeye sahiptir. Bir aile işletmesi olan Nabuurs'un filosunda 350 kamyon bulunurken bünyesinde yaklaşık 1000 kişi çalışmaktadır.

Deneyim kazanımı
Lojistik hizmetleri sağlayıcısında filo yöneticisi olan Dolf Hubertus, LF Electric'in satın alınmasının Nabuurs için iki amaca hizmet ettiğini söylüyor. "Groningen Belediye Meclisi, sıfır emisyonlu şehir lojistiğini sağlama sürecini hızlandırmak istiyor. DAF LF Electric, bu isteği karşılıyor. Bununla birlikte, şirket olarak elektrikli kamyonlarla ilgili deneyim de kazanmak istiyoruz; örneğin bu geçiş planlamalarımızı nasıl etkileyecek?"

Hızlı ve yavaş şarj
Hubertus, LF Electric'in hem hızlı hem de yavaş bir şekilde şarj edilebilmesinin önemli bir artı olduğunu söylüyor. "Bu durum, maliyetli DC şarj tesislerine hemen yatırım yapmak zorunda olmadığımız anlamına geliyor. Araç, mesai saatlerinin sonunda normal bir 22 kWh şarj cihazına bağlanabilir ve ertesi sabah kullanıma hazır olabilir."

%100 yenilenebilir elektrik kullanılarak üretilen Bud bira
Teslim edilecek LF Electric kamyonlardan ilki, LF Electric'i kullanarak tedarik zincirinin CO2 emisyonlarını düşürmeyi hedefleyen AB InBev bira üretim şirketinin Groningen'deki konaklama tesislerine tedarik amacıyla Nabuurs tarafından kullanılacak. AB InBev'de Lojistik Müdürü Ralf Kox: "Hedefimiz 2040'a kadar küresel olarak Net Sıfır'a ulaşmak. CO2 emisyonlarının azaltılması, taşımacılık sektöründe önemli bir faktör. Bud şu anda %100 yenilenebilir elektrik kullanılarak üretiliyor ve Groningen'deki konaklama tesislerine tamamen elektrikli yöntemlerle tedarik ediliyor."



 
 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens