Download
  • 24 Nisan 2023 Pazartesi
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Yeni DAF Elektrikli Kamyon Montaj tesisi resmi olarak açıldı

XD ve XF Electric, 2023 yazında seri üretime girecek

DAF'ın akülü elektrikli kamyonlara yönelik tamamen yeni montaj tesisi, bugün Hollanda Ekonomik İşler ve İklim Bakanı Micky Adriaansens tarafından resmi olarak açıldı. Yeni tesis, Hollanda'nın Eindhoven şehrindeki DAF ana üretim tesisinde hizmete alınmıştır ve şirketin sürdürülebilir taşımacılık çözümleri sağlama konusundaki lider konumunu daha da geliştirmede etkili olacaktır.

 
DAF-Electric-Truck-Assembly-officially-opened
 

Yeni DAF Elektrikli Kamyon Montaj tesisi, 5000 m2'lik bir alanı kapsar ve akü gruplarının hazırlanması için iki alt montaj hattı ve ön akü grubu, yüksek voltajlı sigorta kutusu ve elektrikli yardımcı donanımlardan oluşan Elektrikli Tahrik Modülünü içerir. Bu önemli bileşenler ve entegre şanzımanlı e-motor, yaklaşık 150 metre uzunluğundaki ana montaj hattında araca monte edilir.

En yeni nesil akülü elektrikli kamyonlar

DAF, DAF Elektrikli Kamyon Montaj tesisini en yeni nesil elektrikli akülü kamyonlarının üretimi için kurdu. Yeni DAF XD ve XF Electric, çeşitli yapılandırmalarda mevcuttur. Bunlar PACCAR e-Motors tarafından desteklenir ve 2 ila 5 dizili (210 ila 525 kWh) akü grupları ile donatılmıştır. Modüler yaklaşım, kamyonların müşteri gereksinimlerine ve ihtiyaçlarına göre hassas bir şekilde özelleştirilmesini sağlar. 500 kilometreye kadar tam elektrikli menzilleriyle "sıfır emisyonlu" 1000 kilometre, güzergahların dikkatli bir şekilde planlanması ve yeniden şarj edilmesi ile elde edilebilir. 350 kW'a kadar hızlı şarj ile akü grupları sadece 45 dakikada kapasitelerinin %80'ine kadar şarj edilebilir.

Kalite doğrulama kamyonlarının üretimi, yaz ayından itibaren planlanan müşteri araçlarının seri üretimiyle başlayacak. DAF, üretimin, tamamen elektrikli kamyonlara yönelik artan talep doğrultusunda yakın gelecekte yılda binlerce araca çıkmasını bekliyor.

 

Basın İletişim Bilgileri

Gazeteci misiniz? Şirketimiz, ürünlerimiz, servislerimiz veya başka bir konuda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Rutger Kerstiens
Kurumsal İletişim Departmanı

T: +31 (0)40 214 4191
E: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens