DAF, gizliliğinize saygı duyar. Tanımlama bilgilerini web sitesi işlevselliği, web sitemizle ilgili deneyiminizi geliştirme, sosyal medyayla entegrasyon kurma ve web sitemiz içinde ve dışında pazarlama faaliyetlerini hedeflemeye yardımcı olma gibi çeşitli amaçlar için kullanırız. Web sitemizi ziyaretinize devam ederek tanımlama bilgilerinin kullanımına izin vermiş olursunuz. Ancak tanımlama bilgileri tercihlerinizi özelleştirmek isterseniz aşağıdaki "Ayarları değiştir" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen Tanımlama Bilgisi Bildirimimizi ziyaret edin.
DAF-Trucks-Flanders-3000000-axles-in-50-years

DAF Trucks Flanders 50 yılda 3.000.000 dingil üretti

Üretim tesislerine yapılan yatırımların hız kesmeden devam etmesi planlanıyor

 
Download
  • 30 Eylül 2021 Perşembe
  • Westerlo
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks Vlaanderen, geçtiğimiz hafta Belçika'nın Westerlo kentindeki dingil fabrikasının 50. yıl dönümüne denk gelen tarihte bir dönüm noktasını aşarak 3 milyonuncu dingilini üretti. Modern üretim tesislerine yapılan büyük yatırımlar, son zamanlarda son derece verimli yeni nesil arka dingillerin piyasaya sunulmasına yol açtı. 

 

DAF Trucks, optimum performansı sağlayıp tahrik hatlarının verimliliğini garanti etmek için tarihinin neredeyse tamamında kendi dingillerini kendisi geliştirmiş ve üretmiştir. Üretim, 1971 yılında DAF'ın yüksek kaliteli kabinlerinin de üretildiği Westerlo'daki fabrikaya taşınmıştır.

Liège ve Anvers arasındaki E313 otoyolu üzerinde bulunan fabrikada her gün 600'ün üzerinde ön ve arka dingil üretiliyor. Dingil fabrikasındaki Fabrika Müdürü George Beekwilder, "Her kamyonun benzersiz olduğu göz önünde bulundurulduğunda dingiller üzerinde özel uygulamalara uygun olacak şekilde ince ayarlar yapılıyor," diyor ve ekliyor: "Ön dingiller, kılavuz dingiller, itici dingiller, tek ve çift tahrikli tandemler, direksiyon dingilleri, poyra hız düşürme özelliğine sahip olan ve olmayan dingiller... DAF tarafından sunulan olanaklar sonsuzdur. Bununla birlikte Eindhoven ve Leyland'daki fabrikalarımız müşterilerimize özel kamyonları üretebildiği gibi biz de Westerlo'da aynı şeyi dingiller için yapabiliyoruz. Bu, her kamyon için optimum performansı ve maksimum verimliliği garanti etmemizi sağlıyor."

Otobüs üreticilerinin ana tedarikçisi

DAF Trucks Vlaanderen, kamyonlar için dingil üretmeye ek olarak, otobüs ve yolcu otobüsü üreticilerinin yanı sıra özel araçlar için her yıl binlerce dingil üretmektedir. Bu dingiller genellikle DAF tarafından üretilen PACCAR motorlarıyla birlikte dünyanın her yerinde bulunabilir.

Daha verimli

Bu konuda uzman olmayan herhangi biri için dingiller her zamanki gibi görünse de DAF'ın ürettiği dingiller son yıllarda muazzam değişimler yaşadı. Optimum kullanım ömrü sağlamak için daha hafif olmalarına karşın daha güçlü ve daha sert hale geldi. Ayrıca, diferansiyeldeki dişli çarklarının daha hassas ve verimli bir şekilde kilitlenmesini sağlayan yeni bir işleme süreci de dahil olmak üzere verimlilik açısından önemli adımlar atıldı. 

Yeni nesil arka dingiller

DAF'ın Ekim ayı başlarında uzun mesafeli taşımacılık için üreteceği Yeni Nesil DAF XF, XG, XG⁺ modellerinde yer alacak arka dingiller, verimlilik açısından ileriye yönelik bir diğer önemli adımı temsil ediyor. Bu dingiller, önceki modellere göre çok daha hafif ve çok daha sağlam olmanın da ötesinde %3 oranında daha verimlidir. Bu, yeni mahruti dişli rulmanları ve keçelerin uygulanmasının yanı sıra daha düşük yağ seviyesi sonucunda dingil muhafazasındaki sürtünme kaybı azaltılarak elde edilmiştir.   

Süreçlere yatırım

Beekwilder ayrıca, tüm bu yeni gelişmelerin de bir sonu olmadığını belirtiyor. "Kaynak ve patlatma işlemlerinden poyra üretimine kadar tüm dingil üretim sürecini kontrol edebilmemiz için DAF, şu anda dingil fabrikasına on milyonlarca dolar yatırım yapmaktadır. Bu yatırım; optimum kullanım ömrü, yüksek performans ve kilometre başına mümkün olan en düşük maliyet sağlamak için araçların ve dingillerin her zaman birbiriyle mükemmel bir şekilde eşleşmesi anlamına geleceğinden DAF ve müşterilerine büyük bir avantaj sağlayacaktır."

İnsanları ve gezegeni koruma

Yatırımlar, 25.000 m2'lik dingil fabrikasındaki 600 çalışanın yanı sıra çevreye de büyük fayda sağlayacak. "Makineler giderek daha sessiz hale geliyor ve ağır hizmet tipi çalışmalar, yüksek teknoloji ürünü robotlar tarafından yapılıyor. Örnek vermek gerekirse süreçlerimizin artırılmış sürdürülebilirliği, kimyasal atıklarda %98'lik bir azalmaya yol açtı. Bu sayede kalite ve verimlilik konularındaki gelişmeler ergonomik ve çevresel endişelerin azaltılmasına da katkı sağlıyor."

 
 
 
 

Basın İletişim Bilgileri

Gazeteci misiniz? Şirketimiz, ürünlerimiz, servislerimiz veya başka bir konuda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Rutger Kerstiens
Kurumsal İletişim Departmanı

T: +31 (0)40 214 4191
E: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens