11 DAF XD

DAF Trucks, IAA 2022'de sektördeki liderliğini gözler önüne seriyor

Yepyeni tam elektrikli PACCAR güç aktarma organlarıyla Yeni Nesil DAF XD ve XDC serisi

 
Download
  • 19 Eylül 2022 Pazartesi
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks, Hanover'de düzenlenen IAA Transportation 2022'de Yeni Nesil DAF XD ve XDC'nin lansmanıyla özel amaçlı kullanım ve dağıtım taşımacılığının geleceğine start veriyor. Ayrıca DAF, elektrikli güç aktarma organlarının kullanıldığı Yeni Nesil DAF XD ve XF kamyonlardan oluşan yepyeni serisiyle çevre alanındaki liderliğini de pekiştiriyor. Bu heyecan verici yeni kamyonlar, tek şarjla 500 kilometreyi aşan "sıfır emisyonlu" menzil değerleri sunuyor.

 

DAF Trucks, Hanover'deki IAA Transportation 2022 fuarının 21. Salonunda hakim bir konuma sahip ve yepyeni ödüllü ürün grubu için harika bir platform oluşturdu.

  • Tamamen yeni DAF XD serisi, dağıtım segmentinde yeni bir standart belirliyor
    - Sektör lideri DAF XF, XG ve XG⁺ ile aynı DNA
    - Sınıfında en iyi güvenliği, verimliliği ve sürücü konforu
    - Çok yönlü ürün serisi
    - Üretim başlangıcı 2022 Sonbahar
  • Özel amaçlı kullanım ve inşaat uygulamaları için yeni DAF XDC ve XFC
    - 3 ve 4 dingilli yapılandırmalar
    - Benzersiz ızgara ve tampon tasarımı ile üstün sağlamlık
    - Mükemmel yaklaşma açısı ve yüksek taban serbestliği
  • Yeni DAF XD ve XF Electric, çevre alanında liderlik sergiliyor
    - 350 kW'a (480 hp) kadar güç sağlayan son teknoloji ürünü PACCAR elektrik motorları
    - Çok çeşitli verimli batarya seçenekleri
    - 200 ila 500 kilometre ve üzeri "sıfır emisyonlu" menzil değerleri
    - Yeni DAF Elektrikli Kamyon Montaj tesisi
  • Yeni DAF XF, artık Day Cab ve Sleeper Cab seçenekleriyle sunuluyor

Yeni DAF XD, dağıtımın geleceğine start veriyor 

DAF, IAA Transportation 2022'de yepyeni özel amaçlı kamyonlardan ve dağıtım kamyonlarından oluşan yepyeni ürün yelpazesini görücüye çıkarıyor. "International Truck of the Year 2022" ödülüyle birlikte birden fazla ödülün sahibi olan Yeni Nesil DAF XD kamyonlar XF, XG ve XG⁺ uzun yol taşıtlarıyla aynı DNA'yı paylaşıyor. Yeni Nesil DAF XD, kendi sınıfında güvenlik, verimlilik ve sürücü konforu konusunda yeni bir standart belirliyor.

Yeni Güvenlik Standardı
Yeni Nesil DAF XD'nin kabin tasarımı, sınıfında en iyi doğrudan görüş için büyük bir ön cam ve ultra düşük seviyeden başlayan büyük yan camlar içerir. Bu özellik, alçak kabin konumu (Yeni XF'den 17 cm daha alçak) ve yardımcı sürücü tarafında bulunan, ön cama yönelen karakteristik çizgilere sahip yeni "Vision Dashboard" sayesinde elde edilir.

Yardımcı sürücü tarafında yayaların ve bisikletlilerin engelsiz şekilde görülebilmesi için tasarlanmış Kaldırım Görüş Camı ve katlanır yardımcı sürücü koltuğu seçeneği mevcuttur. DAF Digital Vision System ve DAF Corner View, benzersiz dolaylı görüşe katkıda bulunur. DAF City Turn Assist, yardımcı sürücünün yanındaki kör bölgede diğer yol kullanıcıları varken sürücüye görsel ve sesli uyarılar sağlar.

Yeni Verimlilik Standardı
Kusursuz şekillendirilmiş aerodinamik kabin, birinci sınıf yakıt verimliliği ve düşük CO2 emisyonları sağlar. Bu tasarım DAF'ın XF, XG ve XG⁺ uzun yol modelleriyle aynı geniş yarıçaplara, kavisli ön cama, mükemmel sızdırmazlığa ve optimum motor ve kabin altı hava akışına sahiptir.
Yeni PACCAR MX-11 motorun akıllı egzoz sistemi, düşük araç ağırlıkları, standart TraXon otomatik şanzımanı ve gelişmiş sürücü yardım sistemleri, pazar lideri araç verimliliğini pekiştirir. Geniş bir yelpazede temin edilebilen PTO'lar, kasa bağlantı modülleri ve soketler, üst yapıcılar için birinci sınıf kolaylık sağlar.

Yeni Sürücü Konforu Standardı
Yeni Nesil XD, 10 m3'e varan hacimlerle üstün, çok kullanışlı ve ferah kabinler sunar. Sleeper Cab ve Sleeper High Cab seçenekleriyle birlikte, standart olarak daha geniş iç hacim sağlayan bir Day Cab seçeneği de sunulmaktadır.
Koltuk ve direksiyon simidinin benzersiz ayar aralıkları, ideal sürüş konumunu garanti eder. Etkileyici ve son derece ergonomik kumanda paneli, net ve tamamen dijital gösterge ekranları içerir. Yeni üstün şasi tasarımı, kabin süspansiyonu ve arka dingil süspansiyonuyla sürüş, direksiyon hakimiyeti ve yol tutuş avantajları sağlar.

Çok yönlü kullanımda mükemmellik

Yeni Nesil DAF XD, hem çekici hem de sabit kasalı kamyon kategorilerinde 4x2 ve 6x2 dingil yapılandırmalarını içeren kapsamlı bir yelpazede sipariş edilebilir. Üretim 2022 sonbaharında başlayacaktır.
Dağıtım taşımacılığı ve özel amaçlı taşımacılık için tasarlanan yepyeni DAF XD kamyon serisi, araç sahiplerinin keyif kaynağı ve sürücünün hayalidir.

Özel amaçlı kullanım ve inşaat uygulamaları için DAF XDC ve XFC

DAF, IAA Transportation 2022'de Yeni Nesil DAF XDC ve XFC'yi de tanıtıyor. Bu yüksek kaliteli inşaat araçlarında, özel amaçlı uygulama ve inşaat segmentinin özel gereksinimlerini karşılamak için tek veya çift çekerli, iki, üç ve dört dingil yapılandırmaları bulunmaktadır.

Yüksek taşıma kapasitesi ve sağlam tasarım

10,8 litre PACCAR MX-11 motorlu Yeni Nesil XDC'nin yanı sıra 10,8 litre PACCAR MX-11 ve 12,9 litre PACCAR MX-13 motorlu XFC, düşük boş ağırlıklar sayesinde yüksek taşıma kapasitesi sunar. En zorlu koşullarda, en zorlu işlerin üstesinden gelecek şekilde tasarlanan bu inşaat serisi, sağlam bir tampona, dayanıklı bir ızgaraya ve çelik radyatör koruma plakasına sahiptir. XDC ve XFC kamyonlar, mükemmel arazi performansı için geniş bir yaklaşma açısı ve yüksek taban serbestliği sunar.

DAF'ın özel amaçlı kullanıma ve inşaat sektörüne yönelik yeni birinci sınıf kamyonları, 2023 yılının başlarında üretime girecektir ve şimdiden siparişe açılmıştır.

Yeni 2, 3 ve 4 dingilli DAF XDC ve XFC kamyonlar, yüksek taşıma kapasiteleriyle ideal yol ve arazi performansını sağlam tasarımı bir araya getiren, özel amaçlı kullanım ve inşaat uygulamaları için ideal araçlardır.

DAF, Yeni Nesil DAF XD ve XF Electric araçlarını duyurdu

DAF Trucks, Yeni XD ve XF Elektrikli kamyonların piyasaya sürülmesiyle birlikte "sıfır emisyonlu" araçların lider üreticisi unvanını pekiştiriyor. Bu yenilikçi kamyonlar, tek şarjla 200 ila 500 kilometre ve üzeri "sıfır emisyonlu" menzil değerleri sunan yepyeni modüler tahrik hatları barındırıyor. Çekici ve sabit kasalı kamyon modelleriyle piyasaya sunulacak olan DAF XD Electric ve DAF XF Electric şimdiden siparişe açıldı.
Verimli ve güvenilir PACCAR elektrik motorları, Yeni DAF XD ve XF Electric'i müşterinin ihtiyaçlarına en uygun şekilde uyarlamak için 170 ila 350 kW (230 ila 480 hp) güç sağlar. Tam elektrikli modeller, 5 pakete kadar çıkan batarya gruplarıyla, koşullara ve uygulamaya bağlı olarak değişmekle birlikte, 500 kilometre menzili bile aşabilir.

Hızlı ve AC şarj seçenekleri
Yeni Nesil XD ve XF Electric, 325 kW'a kadar güçlerle hızlı şarj edilebilir ve böylece 3 dizili batarya paketi, %0 kapasiteden %80 kapasiteye 45 dakikanın biraz üzerinde bir sürede şarj olabilir. 22 kW'a kadar alternatif akım (AC) şarj etme kapasitesine sahip dahili şarj cihazı seçeneği mevcuttur. Bu seçenek, DC şarj cihazlarının bulunmadığı durumlarda aracın kullanılabilmesi için esneklik sağlar.

Eindhoven'da üretiliyor
Yenilikçi DAF XD ve XF Electric kamyonlar, Eindhoven'daki yepyeni üretim hattında monte edilecek. Gelişmiş DAF Electric Kamyon Montaj tesisi, 2023 yılında seri üretime başlayacak.
DAF, yepyeni modüler EV güç aktarma organlarıyla müşterilerine birinci sınıf tam elektrikli kamyon çözümleri sunarak sıfır emisyon taşımacılığında liderliği bir kez daha ele alıyor.

"International Truck of the Year 2022" Ödüllü DAF XF'nin Yeni Modelleri

DAF, IAA Transportation 2022'de, "International Truck of the Year 2022" ödülünü kazanan başarılı Yeni XF modelinin ürün yelpazesini de genişletiyor. Ürün yelpazesindeki yenilikler arasında, mevcut Sleeper High Cab modelinin yanında sunulmaya başlayan Day Cab ve Sleeper Cab modelleri bulunuyor.

DAF, Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG⁺ kamyonlar için sunduğu yeni ve kapsamlı şasi ve kabin modelleriyle dağıtım uygulamaları, özel amaçlı uygulamalar, ağır hizmet uygulamaları ve uzun yol uygulamaları için piyasanın en gelişmiş kamyonlarını sunuyor.

 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens
New-Generation-DAF-XD

DAF Trucks, IAA 2022'de sektördeki liderliğini gözler önüne seriyor

Yepyeni tam elektrikli PACCAR güç aktarma organlarıyla Yeni Nesil DAF XD ve XDC serisi

Daha fazlasını okuyun