New-Generation-DAF-XD-with-new-steered-pusher-axle

Daha da yüksek verimlilik için yeni DAF yönlendirilebilen itici dingil

Yeni Nesil 6x2 çekicilerde ve kamyonlarda Elektro Hidrolik Direksiyon sistemi

 
Download
  • 13 Aralık 2022 Salı
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF, daha da iyi yakıt verimliliği, daha fazla yük kapasitesi ve gelişmiş manevra kabiliyeti için yönlendirilebilen itici dingilli 6x2 çekicilerde ve kamyonlarda yeni, tamamen elektrikle çalışan Elektro Hidrolik Direksiyon (EHS) sistemini kullanıma sunuyor. Yeni sistem, tüm Yeni Nesil DAF kamyon serisi için mevcuttur: "2022 ve 2023 International Truck of the Year" ödüllü kamyonlar olan XF, XG, XG⁺ ve XD.

 

Özellikle ağır tarım ve inşaat malzemeleri nakliyeleri, yönlendirilebilen itici dingilin avantajlarından büyük ölçüde yararlanır: Bahçe dostu, daha fazla yük kapasitesi ve hassas manevra kabiliyeti. Bu avantajlar yönlendirilen itici dingili atık toplama ve sıvı taşımacılığı için de mükemmel bir seçenek haline getirir.                                              

Daha düşük yakıt tüketimi

DAF'ın yeni Elektro Hidrolik Direksiyon sistemi, mekanik modelin yerini alır. İki direksiyon kolu ve yardımcı direksiyon rot kolu, elektronik olarak kontrol edilen bir direksiyon pompası ünitesiyle değiştirilmiştir ve bu da 30 kilogram daha az ağırlık anlamına gelir. Sürtünmenin azalmasıyla yeni EHS sistemi %0,3 yakıt verimliliği kazancı sağlar.

Ayrıca, yeni sistemin bileşenleri şasi üzerinde daha az yer kapladığından çekici modelinde %40'a kadar daha büyük yakıt deposu kullanımına izin verir. XD, XF, XG ve XG'ın 900 litrelik yakıt taşıma kapasitesi, yakıt fiyatlarının en düşük olduğu yerlerde yakıt ikmali yaparak işletme maliyetlerini daha da azaltmayı sağlar.

Hassas direksiyon

Yeni geliştirilen Elektro Hidrolik Direksiyon sistemi, hıza ve dingil mesafesine göre yönlendirilen itici dingil için optimum direksiyon açısını sürekli olarak hesaplar ve son derece hassas direksiyon hakimiyeti sağlar. Çekici ve kamyon şasi modellerinin dönüş çağı %12 daha azaltılmıştır ve bu da optimum manevra kabiliyeti sağlar.
45 km/sa üzerindeki hızlarda, yeni elektro hidrolik yönlendirilen itici dingil, kendisini düz konumda kilitleyerek maksimum araç dengesini garanti eder. Tamamen yeniden tasarlanmış yeni elektro hidrolik olarak yönlendirilen itici dingilin süspansiyonu, kılavuzu ve kaldırması, en yüksek sürücü konforuna katkıda bulunur.

 
 
 

Basın İletişim Bilgileri

Gazeteci misiniz? Şirketimiz, ürünlerimiz, servislerimiz veya başka bir konuda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Rutger Kerstiens
Kurumsal İletişim Departmanı

T: +31 (0)40 214 4191
E: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens