Download
  • 30 Kasım 2022 Çarşamba
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Yeni PACCAR tahrik hattıyla teslim edilen ilk DAF LF

"Yeni güç aktarma organı, şehir içi dağıtımı bir üst seviyeye taşıyor"

Yeni PACCAR tahrik hattına sahip ilk DAF LF, Birleşik Krallık'ta bulunan ve filosunda 600'den fazla kamyona sahip öncü kiralama ve sözleşmeli kiralama şirketi Farnborough Van & Truck Hire'a (FVTH) teslim edildi. FVTH Genel Müdürü Tim Houghton, "Yeni güç aktarma organı, tam anlamıyla binek araçlardakine benzer bir sürüş kabiliyetini en düşük yakıt tüketimiyle birleştirerek şehir içi dağıtımı bir üst seviyeye taşıyor," ifadelerini kullandı.

 
First-DAF-LF-with-new-PACCAR-driveline-delivered-01
 

%7'ye varan daha yüksek yakıt verimliliği elde etmek amacıyla DAF, popüler LF dağıtım kamyonu serisi için yeni bir güç aktarım organı yelpazesini tanıttı. Seride tamamen yeniden tasarlanan PACCAR PX-5 ve PX-7 motorlar ve yeni otomatik 8 vitesli PowerLine şanzımanlar bulunuyor.

Mükemmel yakıt verimliliği

Toplamda yedi adet motor değerine sahip olan ve yeniden tasarlanan PACCAR PX-5 ve PX-7 motorlar; hafif olmasına rağmen güçlü Kompakt Grafit Demir bloka, düşük sürtünmeli pistonlara, yeni verimli kompresörlere ve yeni bir atık çıkışlı turboya sahiptir. 124 kW/170 hp'den 227 kW/310 hp'ye kadar güç çıkışlarına sahip motorlar, daha düşük motor devirlerinde bile maksimum tork üreterek vites düşürmeye ve dolayısıyla sınıfında lider yakıt verimliliğine katkıda bulunur.  

Yumuşak vites geçişleri, hızlı gaz tepkisi

Yeni DAF LF tahrik hattının bir parçası da yeni 8 vitesli, tam otomatik PowerLine şanzımandır. Herhangi bir tork kesintisi olmadan tam gazda vites değiştirme, sarsıntısız vites geçişleri ve hızlı gaz tepkisi sağlayarak mükemmel konfor ve sürüş kabiliyeti sunar. "Urge to move" işlevi düşük hızda olağanüstü manevra kabiliyeti sağlarken, birinci vitesten itibaren "lock-up" ile birlikte çift aşırı hızlanma dahil olmak üzere geniş oran dağılımı, ciddi yakıt tasarrufu avantajları sağlamaya yardımcı olur.

"Çok daha keyifli bir sürüş"

FVTH Genel Müdürü Tim Houghton, "Tüm bu özellikler LF'yi daha da basitleştirip çok daha keyifli bir sürüş sunuyor. Sürücüler genellikle yalnızca koltuğa yerleşip gaza basmak ister. Yeni DAF LF, bunu bir adım ileri taşıyor. Tabii ki tahrik hattının sağladığı yakıt ekonomisindeki %7'lik iyileşme umudu da herkes için iyi bir nokta," diyor.

En iyi dağıtım kamyonu

DAF LF hem operatörler hem de sürücüler için en iyi dağıtım kamyonudur. Özellikle yeni tahrik hattı sayesinde en düşük işletme maliyetleri, yüksek yük kapasiteleri, üstün güvenilirlik ve sınıfında lider manevra kabiliyeti ile mükemmel konfor, ergonomi ve sürüş özelliklerini bir araya getirir.

 
 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

Rutger Kerstiens