Download
  • 5 Temmuz 2023 Çarşamba
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Yeni Nesil DAF XF 450 "Green Truck 2023" ödülünü kazandı

Pazarın en verimli uzun yol çekicisi için prestijli ödül

Yeni Nesil DAF XF 450, önde gelen Alman ticaret dergileri VerkehrsRundschau ve Trucker tarafından "Green Truck 2023" ödülüne layık görüldü. Prestijli ödül, sektörde lider taşıma verimliliği ve yakıt performansını takdir eder.

 
New Generation DAF XF 450 awarded Green Truck 2023 HH
 

Her yıl VerkehrsRundschau ve Trucker, önde gelen tüm markaların çekici üniteleriyle kapsamlı bir karşılaştırma testi gerçekleştirmektedir. Ölçümde temel olarak yakıt tüketimine odaklanılır ve bu da doğrudan CO2 emisyonları anlamına gelir. Ayrıca "Green Truck 2023" ödülü verilirken test sırasında elde edilen AdBlue tüketimi ve ortalama hız da dikkate alındı.

Ultra düşük dizel tüketimi

330 kW/450 hp PACCAR MX-11 motorlu Yeni Nesil DAF XF, 21,26 l/100 km'lik ultra düşük dizel tüketimi (kilometre başına 675 gram CO2 değerine eş değer) ve sadece 1,32 l/100 km AdBlue tüketimiyle Almanya'nın kapsamlı test rotasında rakiplerinden daha iyi performans göstermiştir. Ortalama hız mükemmel olarak saatte 80,06 kilometreydi. 

Optimum aerodinamik

VerkehrsRundschau ve TRUCKER dergilerinin Test ve Teknoloji departmanı başkanı Jan Burgdorf şöyle açıklıyor: "DAF, Avrupa'daki kamyonlara yönelik yeni boyut düzenlemelerini uygulamada şu ana kadar tek üretici olduğundan rekabet avantajı elde etti. Yeni kurallar, optimum aerodinami için uzatılmış bir ön kısma olanak tanıyarak DAF'ın sınıfında lider yakıt tüketimini artırıyor."

DAF Yönetim Kurulu üyesi ve Baş Mühendis Patrick Dean: "Yeni Nesil XF 450'nin 'Green Truck 2023' ödülüne layık görülmesi fantastik bir başarıdır ve DAF'taki tüm ekibin gerçekleştirdiği yoğun çalışmanın kabulü anlamına gelir. Yeni Nesil kamyonlarımız, yakıt verimliliği konusunda sadece yeni bir standart belirmekle kalmadı, aynı zamanda pazarda lider güvenlik ve sürücü konforu sunarak kamyonları hem sürücü hem de sahipleri için üstün hale getirdi. 'Green Truck Award' sayesinde bu seri, DAF'ın çevreyi koruma alanında gerçek bir lider olduğunu kanıtladı."

 
 
 

Basın İletişim Bilgileri

Gazeteci misiniz? Şirketimiz, ürünlerimiz, servislerimiz veya başka bir konuda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Rutger Kerstiens
Kurumsal İletişim Departmanı

T: +31 (0)40 214 4191
E: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
 
Rutger Kerstiens