Download
  • 18 Ocak 2023 Çarşamba
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF, elektrikli kamyonlar için montaj fabrikası hizmete alıyor

XD ve XF Electric, 2023 ilkbaharında seri üretime girecek

DAF, Yeni Nesil DAF XD ve XF Electric'in üretimine bu ilkbaharda başlayacağı Eindhoven'daki yeni Elektrikli Kamyon Montaj fabrikasıyla üretim tesislerini genişletiyor. Bu tamamen elektrikli araçlar, daha temiz bir karayolu taşımacılığı arayışında DAF'ın attığı önemli bir adımı temsil ederek 500'den fazla "emisyonsuz" kilometre menzili sunar.

 
DAF-starts-assembly-factory-for-electric-trucks-02
 

Yepyeni Elektrikli Kamyon Montaj fabrikası, Eindhoven'daki DAF Trucks tesislerinde bulunmaktadır. Elektrikli kamyonlar için tasarlanan bu fabrikanın inşaatının tamamlanması on sekiz ay sürdü. 

İlk DAF XD ve XF Electric kamyonları bu ilkbaharda montaj hattından çıkacak. DAF, üretimin önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamen elektrikli kamyonlara yönelik artan talep doğrultusunda yılda binlerce araca çıkmasını bekliyor.

4x2 ve 6x2 çekiciler ve kamyonlar

Her yeni nesil elektrikli DAF kamyonun temelinde, tahrik hattı olmayan kabinli bir şasi olan glider kullanılır. Glider, DAF'ın ana kamyon üretim hattında üretilir. Ardından 4x2 ve 6x2 çekiciler ve kamyonlar, Elektrikli Kamyon Montajı üretim hattında sekiz adımlı bir işlemle XD ve XF Elektrikli kamyonlara dönüştürülür. 

İki montaj hattı

Yeni fabrikada iki montaj hattı bulunur. Akü grupları alt montaj hattında monte edilirken aküler ve tahrik hattı dahil tüm yüksek voltajlı bileşenler ana montaj hattında şasiye monte edilir. Ardından kamyonun mükemmel bir şekilde çalıştığından emin olmak için son istasyonlarda kapsamlı kontroller gerçekleştirilir.   

Özel üretim

Her DAF aracında olduğu gibi XD ve XF Electric, her bir müşterinin isteklerine mükemmel uyum sağlayacak şekilde özelleştirilir. Bu nedenle elektrikli PACCAR tahrik hatları modülerdir. İki PACCAR EX motorunun (altı farklı performans değerine sahip) bulunabilirliğine ek olarak akü grupları, müşterinin gereksinimlerine bağlı olarak şasi üzerinde farklı konumlara da monte edilebilir. Bu olanak, kasa yapımcıları için maksimum esnekliği garanti eder. 

DAF XD ve XF Electric

DAF XD ve XF Electric, Eylül 2022'de Hannover'daki IAA fuarında piyasaya sürüldü. Tamamen elektrikli PACCAR tahrik hatları, 170 ila 350 kW (210 ila 480 hp) çıkış gücü sağlar. DAF ayrıca modüler bir yaklaşım kullanarak çeşitli akü grupları sunar. En küçük akü grubu, birlikte 210 kWh kapasiteye sahip ve 200 kilometreye kadar menzil sunan iki adet "akü ünitesi" içerir. En büyüğü ise 525 kWh kapasiteli 5 "ünite" içerir ve bu akü grubuyla 500 kilometreden fazla menzil elde edilebilir. Elektrikli kamyonlar hızlı şarj için mükemmel donanıma sahiptir ve en büyük akü grubu bile 45 dakika gibi kısa sürede %0'dan %80'e kadar şarj edilebilir. 

International Truck of the Year 

Yepyeni DAF XD, benzersiz güvenlik özellikleri, verimliliği ve üstün sürücü konforu sayesinde dağıtım segmentinde yeni bir standardı temsil ediyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde DAF XD serisi, "International Truck of the Year 2022" ödüllü DAF XF, XG ve XG+ modellerinin izinden giderek kısa bir süre önce "International Truck of the Year 2023" unvanını aldı. XD, XF, XG ve XG⁺'ın benzersiz DNA'sı ayrıca XD Electric ve XF Electric'in standart bir özelliğidir.

 

Rutger Kerstiens

Basın İletişim Bilgileri

Gazeteci misiniz? Şirketimiz, ürünlerimiz, servislerimiz veya başka bir konuda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Rutger Kerstiens
Kurumsal İletişim Departmanı

T: +31 (0)40 214 4191
E: rutger.kerstiens@daftrucks.com