Download
  • 27 Haziran 2023 Salı
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

İlk elektrikli EcoCombi, Hollanda'da yola çıkıyor

Vlot Logistics, Hollanda'daki filosuna tamamen elektrikli bir EcoCombi ekleyen ilk şirket oldu. Tekerlekli kriko ve yarı römorka sahip DAF CF Electric kamyon kombinasyonu, 23 tonluk/metrelik vinçle birlikte elektrik tahrikli bir HIAB kanca kolu ile donatılmıştır.

 
DAF-CF-Electric-LZV-WEB
İlk elektrikli EcoCombi, Hollanda'da yola çıkıyor.
 

Vlot Logistics, yenilik ve "sıfır emisyonlu" kamyonların kullanımı konusunda öncülük etmeyi amaçlamaktadır. Şirketin filosunda, toplam uzunluğu 25,25 metre olan yeni DAF CF Electric EcoCombi de dahil olmak üzere 10 adet elektrik tahrikli kamyon bulunur. Vlot Logistics genel müdürü ve şirketin sahibi Rokus Vlot, "Konteynerlerin taşınması için bu kombinasyonu kullanıyoruz. EcoCombi ile aynı anda üç adet 20 fit konteyner taşıyabiliyoruz ve bu da yapılan sefer sayısını sınırlamaya yardımcı oluyor. Hem iklim hem de trafik sıkışıklığı için kazançlı bir durum," diyor.

"DNA'mızın bir parçası"

Rokus Vlot açıklamalarına şöyle devam ediyor: "Elektrikli taşımacılık operasyonlarımıza tamamen entegre edilmiştir. Sürücüler araçları sürmeye alıştı. 200 - 250 kilometre aralığını en iyi şekilde kullanmak ve kamyon akülerinin tam olarak ne zaman şarj edildiğini öğrenmek için programlarımızı ayarladık."

Vlot Logistics, Rotterdam'da DAF CF Electric'in akü grubunu bir saat içinde %80'e kadar şarj edebilen kendi yüksek güçlü 300 kW DC şarj istasyonuna sahiptir. Gücün büyük kısmı, şirket binalarının çatılarında bulunan güneş panellerinden gelir. Rokus Vlot: "Mükemmel bir döngü!"

 

 
 

Basın İletişim Bilgileri

Gazeteci misiniz? Şirketimiz, ürünlerimiz, servislerimiz veya başka bir konuda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Rutger Kerstiens
Kurumsal İletişim Departmanı

T: +31 (0)40 214 4191
E: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens